Medence építés

Az általunk gyártott műanyag medence UV-stabil, vegyszerálló, 6mm vastag polipropilén alapanyagból készül, színmintából választható színben. A medence építés precíz és szakszerű munkát igényel, szerkezet speciális extruderes hegesztéssel készül, így nagy szilárdságú és biztonságosan vízzáró.

Úszómedence építés

Bármilyen méretben és formában elkészíthetők, a megrendelő kívánsága alapján. Az úszómedencét a terepszint alá, süllyesztve javasoljuk telepíteni. A medencék felszereltségét egyedi igényekhez igazítjuk. Úszómedencéink kíválő minőségűek, és szavatolják töretlen szakmai jóhírünket!

Masszázsmedence

Álmodozott már arról Ön is, milyen jó lenne egy forró nyári napon élvezni a saját kerti medencéjét? Mi megvalósítjuk Önnek!

Elhozzuk a luxust és a kényelmet az otthonába! Gyorsan telepíthető, minőségi és biztonságos medencét szeretne? Nálunk a legjobb helyen jár! A Luna uszodatechnika Győr mellett Abdán csaknem 20 éve gyárt magas minőségű polipropilén és közkedvelt fóliás úszómedencéket vagy telepít medencefedéseket.

Medencék típusai vízszűrés szerint

Az uszodai vízkezelésnek két fontos folyamata a szűrés és a szűrt víz elvezetése. Jól működő szűrés csak jól működő vízbevezetés-elvezetési rendszerekkel lehet eredményes. Biztosítani kell hogy a medence mindegyik részébe eljusson a szűrt, kezelt víz , míg a vízelvezetést úgy kell kialakítani hogy az biztosítsa a leginkább szennyezett vízrész szűrőbe jutását. Mivel egyértelműen a vízfelszín a legszennyezettebb ezért biztosítani kell a folyamatos lefölözést.

Süllyesztett víztükrű

sőllyesztett víztükőrA süllyesztett víztükrű medencében a medence pereméhez képest a víztükör kb. 15cm-t le van süllyesztve. Erre azért van szükség hogy a fürdőzők által kiszorított víz a medencében maradjon. A vízforgató rendszere úgy készül hogy a medence oldalfalába a medence méretétől függően egy vagy több fölözőt (szkimmert ) építünk. Ennek a szerepe hogy a vízbe hulló szennyeződéseket elszívja a szivattyú által ami a homokszűrő berendezésen keresztülnyomja a megtisztított vizet amit a befúvókon keresztül vezetünk vissza a medencébe.

A legtökéletesebb vízáram – és hidraulikai működést befolyásolja a fölöző és a fúvókák elhelyezése és azok száma. A szükséges berendezések, szerelvények beépítésével biztosítjuk hogy a medence vize hosszú időn át kristálytiszta legyen.

A legtöbbször ilyen megoldással készítjük medencéinket mert előnye az egyszerű kialakíthatóság és a kedvező ár.

Feszített víztükrű

A feszített víztükrű medencék kialakítása lényegesen összetettebb feladat , mint a szkimmeres medencéké. Már a medencetest elkészítése is komolyabb felkészültséget igényel. A feszített víztükrű medencék jellemzően monolit vasbeton szerkezetű medencék. Burkolatuk leggyakrabban üvegmozaik vagy csempe , de fólia vagy polipropilén burkolattal is készülhet. A medencetest szerkezetén kívül nagyobb hely kell a gépház és a kiegyenlítő tartály részére is. A feszített víztükörnél a vízelvezetés túlbukással történik, a medence teljes kerülete mentén bukik át a víz a túlfolyó vályúba.

Mivel a medence színültig van vízzel a fürdőzők által kiszorított vizet kell a túlfolyó vályúból a kiegyenlítő tartályba vezetni. Nagy gondot kell fordítani a medence perem kialakítására mert ha nem tökéletesen vízszintes akkor a legmélyebben lévő ponton fog kifolyni a víz és így a nem megfelelő áramlás miatt könnyebben szennyeződik és algásodik a medence vize. A túlfolyó vályúból a kiegyenlítő tartályba folyik a víz, innen a szivattyú a homokszűrőbe szívja a vizet ami a padlóbefúvókon keresztül kerül vissza a medencébe. Ki kell építeni egy automata szintszabályozást is hiszen ha a kiegyenlítő tartályban túl kevés víz van, akkor a szivattyú levegőt szív, ha túl sok, akkor a fürdőzők által kiszorított vizet nem tudja elnyelni.

Feszített víztükrű medence készítése komolyabb műszaki megoldást igényel mint a szkimmeres medence , több a járulékos elem- túlfolyóvályú kialakítása, kiegyenlítő tartály készítése- ezért a helyigénye és a költségek is magasabbak. Az esztétikai élmény és a komfortérzet miatt azt tapasztaltuk hogy néhányan családi medencének is ezt a típust választják.

Úszómedence építés medence készítés építés uszodatechnika. Szauna és Gőzkabinok építése. Műanyag medence és ipari tartályok. Uszoda, jacuzzi masszázsmedence. Keressen minket bizalommal! info@lunauszoda.hu Luna Uszodatechnika