Medence építés

Az általunk gyártott műanyag medence UV-stabil, vegyszerálló, 6mm vastag polipropilén alapanyagból készül, színmintából választható színben. A medence építés precíz és szakszerű munkát igényel, szerkezet speciális extruderes hegesztéssel készül, így nagy szilárdságú és biztonságosan vízzáró.

Úszómedence építés

Bármilyen méretben és formában elkészíthetők, a megrendelő kívánsága alapján. Az úszómedencét a terepszint alá, süllyesztve javasoljuk telepíteni. A medencék felszereltségét egyedi igényekhez igazítjuk. Úszómedencéink kíválő minőségűek, és szavatolják töretlen szakmai jóhírünket!

Masszázsmedence

Álmodozott már arról Ön is, milyen jó lenne egy forró nyári napon élvezni a saját kerti medencéjét? Mi megvalósítjuk Önnek!

Elhozzuk a luxust és a kényelmet az otthonába! Gyorsan telepíthető, minőségi és biztonságos medencét szeretne? Nálunk a legjobb helyen jár! A Luna uszodatechnika Győr mellett Abdán csaknem 20 éve gyárt magas minőségű polipropilén és közkedvelt fóliás úszómedencéket vagy telepít medencefedéseket.

Medence építés Medence építés Medence építés Medence építés

Medence építés Medence építés Medence építés Medence építés

TELEPÍTÉS:

Kültéri medence:

Fekvését különböző környezeti tényezők határozzák meg:- uralkodó szélirány

 • napjárás
 • környező növényzet
 • talajviszonyok
 • háztól való távolság
 • körüljárhatóság
   

Ha a talaj és domborzati viszonyok megkívánják statikus szakember közreműködése szükséges.

Beltéri medence:

Előnye hogy bármikor használható. Az elhelyezést nem befolyásolja környezeti körülmény, de a medencetérben a fokozott páraképződés miatt fontos a gondos tervezés. Hatékony fűtésről és páramentesítő berendezésről gondoskodni kell. Az épületrész, nyílászárók jó hőszigetelésére ügyelni kell. Beltéri medence építésekor szükséges a statikus és építész szakvélemény.

A MEDENCE MÉRETE

A medencék méretét meghatározó tényezők elsődlegesen a költségek ,az igények és a helyi adottságok. Természetesen arányaiban a nagyobb medence az olcsóbb , bár természetesen a legkisebb kerül a legkevesebbe. A házi vagy úszómedence méretét úgy kell megválasztani hogy funkcióját az elvárásoknak megfelelően betöltse. Érdemes végiggondolni hogy mire is szeretné használni leendő medencéjét. Kifejezetten úszási célokra 6-7méternél rövidebb és 3 méternél keskenyebb medencét nem érdemes tervezni. A medence mélysége 1,2-1,5méter vízmélységnél úszásra már megfelelő. Akik pihenni, ellazulni vagy pancsolni szeretnek elegendő 4-5méter körüli méret 1-1,2méter mélységgel.

A nálunk leginkább kedvelt medence méret a 6x3x1,5 méter ami egy családi medencének már tökéletesen megfelelő, valamint árban is kedvező. Akik úszni szeretnének azok nyilván hosszabb és nagyobb méretet kérnek, de az úszás már megoldható ún. ellenáramoltató beszerelésével is.

A medencék alakját meghatározza a hely a méret és a harmonikus beilleszkedés a kertbe vagy a házba. Alakját a medencelépcsővel is változtatjuk hiszen egy fix építésű , ún. római lépcső teljesen más mint egy (kiemelhető) fémlétra. Kültéri medencék alakmegválasztásánál figyelembe kell venni hogy valamilyen fedési módot alkalmazunk-e rá. Egyszerű fóliás takarást mindegyikre alkalmazhatunk , de eltolható medencefedésnél már fontos figyelni arra hogy egy külső oldallépcső miatt ne legyen a fedés szélessége túlzó mert nem biztos hogy megéri az esetleges másfél-kétszeres költséget.

A műanyag medencéink egyik nagy előnye hogy a megrendelő kívánságának megfelelően tudjuk a formát alakítani néha egészen meglepő egyedi alakúra. Természetesen a leggyakoribb forma amit készítünk az a téglalap alakú, a sarkokon lekerekítve -ez főként a medence fedés méreteit is figyelembe véve praktikus, de aki nem szeretne mobil fedést a medencére akkor gyakori a vese, kör, külső római lépcsős medence alak is.

A medencék tervezésekor ügyelni kell az építési hatóság előírásaira:

A jelenleg hatályos jogszabály: 37/2007.(XII.13.)ÖTM rendelet, melyet a 17/2008.(VII.30.)NFGM rendelet módosít. Ezek szerint: az 50m3-nélkisebb és 1,0m-nél kisebb mélységű magán kerti medencék engedély és bejelentés nélkül építhetők. Az 50m3-t vagy az 1,0 m mélységet meghaladó medencék építése esetén a tevékenység megkezdésekor bejelentési kötelezettség van az elsőfokú építési hatóságnál. A 100m3-t vagy a 2,0 m-es mélységet meghaladó medence építése továbbra is csak építési engedély birtokában végezhető.

Tapasztalataink szerint a kerti magán medencék többsége 100m3-nél kisebb méretben és 1,20-1,50 m vízmélységgel készül , ami azt jelenti hogy a kivitelezéshez nem kell engedélyt kérni, de a munkák megkezdésekor bejelentést kell tenni az önkormányzat építési osztályán. A közületi, kereskedelmi célú medencék esetében (panziók, szállodák, strandok) az engedélyeztetést mindig le kell folytatni a következő tervdokumentációk alapján:

Építés előtt:

 • Építési engedélyezési tervdokumentáció
 • Technológiai engedélyezési tervdokumentáció
 • Vízjogi létesítési engedélyezési tervdokumentáció
 • Ideiglenes kezelési utasítás
 • Kiviteli tervek

Használatba vétel előtt:

 • Technológiai megvalósulási tervdokumentáció
 • Üzemeltetési szabályzat
 • ÁNTSZ használatbavételi engedély vízminták alapján
   

Az ügyfelekkel közösen átgondolt tervezés nagyon megkönnyíti a medenceépítés feladatát. Cégünk minden kedves érdeklődőnek ingyenesen végzi el a helyszíni terepszemlét és készít árajánlatot.

Úszómedence építés medence készítés építés uszodatechnika. Szauna és Gőzkabinok építése. Műanyag medence és ipari tartályok. Uszoda, jacuzzi masszázsmedence. Keressen minket bizalommal! info@lunauszoda.hu Luna Uszodatechnika