Masszázsmedencék

Masszázsmedencéink anatómiailag tökéletesen formatervezettek. Ülő és fekvőhelyeiben elhelyezett fúvókái az összes problémás testrészt jótékony vízsugárral, rendkívül hatékonyan masszírozzák.

Előregyártott akril héjszerkezetű masszázsmedence

Az akril anyagú masszázsmedencék kínálata rendkívül széles. Az ún. kompakt masszázsmedencék esetében a szűrőberendezés, fűtés és masszázsszivattyúk, azaz minden, a medence működéséhez szükséges berendezés a medence burkolata alá van beépítve. Az elektromos bekötést és feltöltést követően a medence üzemkész. Az akril héjazat és a szivattyútér gondosan hőszigetelve van, lehetővé téve a viszonylag gazdaságos üzemeltetést még télen, kültérben is.

Ezeket a medencéket a padlóra állítva telepítjük. Ritkább esetben lesüllyeszthető de ekkor gondoskodni kell a szivattyúk és egyéb berendezések hozzáférhetőségéről. A masszázsmedencékhez tartozékként kemény fedél is kapható, amely biztosítja hogy a használaton kívüli időkben ne párologjon és így ne veszítsen hőt a medence. Felszereltségüket tekintve a különleges vízalatti világítástól a beépített audió és TV rendszerekig minden megtalálható. A kompakt masszázsmedencéket családi használatra javasoljuk mert a közösségi alkalmazás követelményeinek a vízforgató-szűrőrendszer nem felel meg.

Közösségi használatra a gépészetet a medencétől külön, gépházba kell telepíteni.Mind süllyesztett víztükrű kialakítással , mind feszített víztükrű kialakítással kaphatók héjszerkezetek. A könnyebb tisztíthatóság, esztétikum szempontjai alapján a feszített víztükrű szerkezetet javasoljuk. Az így készült akril medence látványa vetekszik az épített medencék látványával , a fürdőzők kényelme szempontjából pedig különösen előnyösek a testvonalakra formált ülő és fekvő alkalmatosságok.

Épített masszázsmedence

Az épített masszázsmedencék szerkezeti és gépészeti kialakításukat tekintve is megegyeznek a monolit vasbeton medencék tulajdonságaival. A gépészetük kiegészül a különböző masszírozó rendszerek berendezéseivel. Jellemzően magasabb a víz hőmérséklet, kb. 32-38ᵒC és a relatíve kis víztömeghez képest sok a fürdőző, azaz nagyobb a víz fajlagos létszám terhelése. A vízgépészet megfelelő méretezésével a víztisztítási teljesítmény szinten tartható

Családi alkalmazásban olyan helyekre ajánljuk , ahol az esztétikai előnyök nagy hangsúlyt kapnak, a természetes burkolatok kiemelt jelentőségűek , illetve fontos a valóban erős hidroterápiás élmény. Közösségi alkalmazásokban feszített víztükrű kialakítással javasoljuk a megfelelő vízminőség biztosíthatósága érdekében.