Medence építés

Az általunk gyártott műanyag medence UV-stabil, vegyszerálló, 6mm vastag polipropilén alapanyagból készül, színmintából választható színben. A medence építés precíz és szakszerű munkát igényel, szerkezet speciális extruderes hegesztéssel készül, így nagy szilárdságú és biztonságosan vízzáró.

Úszómedence építés

Bármilyen méretben és formában elkészíthetők, a megrendelő kívánsága alapján. Az úszómedencét a terepszint alá, süllyesztve javasoljuk telepíteni. A medencék felszereltségét egyedi igényekhez igazítjuk. Úszómedencéink kíválő minőségűek, és szavatolják töretlen szakmai jóhírünket!

Masszázsmedence

Álmodozott már arról Ön is, milyen jó lenne egy forró nyári napon élvezni a saját kerti medencéjét? Mi megvalósítjuk Önnek!

Elhozzuk a luxust és a kényelmet az otthonába! Gyorsan telepíthető, minőségi és biztonságos medencét szeretne? Nálunk a legjobb helyen jár! A Luna uszodatechnika Győr mellett Abdán csaknem 20 éve gyárt magas minőségű polipropilén és közkedvelt fóliás úszómedencéket vagy telepít medencefedéseket.

Fóliás medence Fóliás medence Fóliás medence Fóliás medence

Fóliás medence Fóliás medence Fóliás medence Fóliás medence

2.Fóliás medencék

2.1 Zsaluelemből készülő medence

Egyedi méretű és alakú fóliás medencéket lehet készíteni betonszerkezet építésével, zsalukő felhasználásával. A zsalukövek általában 50 cm hosszúak, a belőlük készíthető fal vastagsága 20-40 cm lehet, magasságuk 25cm.

Földmunka elvégzése után a vasalt monolit fenéklemez elkészülésekor erre építjük a szükséges összekötő anyagokkal a duplán vasalt zsalukő tartószerkezeti falakat. Közben beépítésre kerülnek a vízgépészeti elemek .A medenceszerkezetre vízzáró adalékos simító réteget viszünk fel majd fóliával béleljük. A fóliázás 0,8-1,5mm vastag UV.stabil lágy PVC. medencefóliával történik , a fenéklemez alatt hőszigeteléssel. A fóliabélés cserélhető ha ”elöregszik” a burkolóanyag. A zsaluelemes medencék többnyire süllyesztett víztükrös rendszerre készülnek, de építhető feszített víztükrös változat is belőlük.

A süllyesztett víztükrűnél a fóliaburkolat könnyen lezárható a medence szegősorával és nincs szintbeli mérettörési differencia. A feszített víztükrű medencéknél a fóliaburkolat nehezebben dolgozható össze a zárósorként funkcionáló elemes túlfolyórendszerrel, ezért ún. bukóéles megoldás kell , ahol a gyűjtőcsatorna a medencén kívül van. További előnye ennek a megoldásnak ha a medence nem teljesen körülfeszített víztükrűen készül, hanem csak egy vagy két oldalon. Zsaluköves medenceépítésnél is javasolt a falak feltöltés felőli hőszigetelése 2-4 cm polisztirol táblákkal.

2.2.Polisztirol zsaluelemes medence

A zsaluköves medencéhez hasonlóan az üreges, egymásba kapcsolódó falazó elemeket polisztirol alapanyagból készítik. Zárt sablonba töltött polisztirolgyöngyöt 110-120 ᵒC közötti hőmérsékletű gőzzel duzzasztják , a megnövekedett belső nyomás hatására alakul ki a homogén szerkezetű tömb, vagyis a medencefal építésére alkalmas falelem. Kétféle méretű egyenes és négyféle íves elem segítségével alakítható ki a kívánt forma.

Előnyei a technológiának :

  • gyors építés, alacsony munkaigény
  • kevesebb beton felhasználás
  • stabil szerkezet
  • tiszta,glettelést nem igénylő felület
  • a dupla hőszigetelés megakadályozza a víz kihűlését
  • a formaválaszték bőséges
  • lépcső beépítésére is alkalmas
     

Összerakás közben az elemek megfelelő belső vasalást kapnak , majd belsejüket teleöntjük betonnal az építés során. A kettős vasalású beton fenéklemezre megépített falazat további vakolást nem igényel. A beton megkötése után filc bélést kap a medence. Az alátétfilc elhelyezése után máris lehet a medencefóliát összehegeszteni.
A fóliabélés nincs a falhoz rögzítve, csak a peremhez. A víz nyomása simítja ki teljesen és tartja helyén a fóliát.
A 25cm vastag medencefal hőszigetelése kimagaslóan jó. A fólia szakadás esetén könnyen javítható.
A jó minőségű fólia nem foltosodik, UV állóságának köszönhetően színe lassan fakul, elöregedése esetén könnyen cserélhető burkolat. A fólia színes, esetleg mintás felülete számtalan lehetőséget kínál az egyedi elképzeléseknek. Mintakollekciónkból rendelhető a választott fóliabélés.

2.3.Acélpalástú fóliázott medence

A medence fala felületkezelt acéllemez 1,20 és 1,50m-es medencemélységhez.
Építészeti szempontból nagyon egyszerű, önhordó medencefala három fő részből áll: tekercses acéllemez fal, alsó aljzathoz kapcsolt profilsín, felső profilsín.

Az üzemileg előregyártott medencék adott méretre készülnek, választható alakban. Alaprajz szerint: kör alakú, ovális, nyolcas alakú.
A medence vasbeton aljzatra épül, félig vagy teljesen a földbe süllyesztve. Az acélpalástra a medencefólia nincs rögzítve, csak a felső élekre profilsínnel összefogatva. A víz nyomása simítja ki és tartja helyén a fóliát. A vízfeltöltés elkezdésekor kell a medencetért körülbetonozni spirálisan , ügyelve arra hogy a medence vízszintje mindig a betonozási sík fölött legyen 30-50 cm-rel. A betonozás csak földnedves állapotú lehet.

 

Úszómedence építés medence készítés építés uszodatechnika. Szauna és Gőzkabinok építése. Műanyag medence és ipari tartályok. Uszoda, jacuzzi masszázsmedence. Keressen minket bizalommal! info@lunauszoda.hu Luna Uszodatechnika